Maidanezii din jurul blocurilor scapă de eutansiere

Hingherii nu au voie să se atingă de maidanezii aflaţi în apropierea blocurilor şi nici de câinii comunitari de talie mică , potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind câinii fără stăpân.

Potrivit normelor care vor intra în vigoare la sfârşitul lunii noiembrie, pe primul loc în lista capturărilor se află câinii agresivi care circulă liber în preajma şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice.

„Câinii sterilizati, ocrotiţi şi asumaţi de către comunităţile de locatari, care nu circulă liber în spaţiile publice, nu vor fi capturaţi de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fara stăpân. Este interzisa capturarea de către serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân a altor câini în afara celor definiţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001″”, potrivit ordonanței.

Potrivit legii, pot fi capturaţi doar câinii care circulă liber în preajma şcolilor, a grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice.

În schimb, pe lista hingherilor se află câinii agresivi şi foarte agresivi, femelele cu pui, câinii de talie mare şi medie dar şi animalele gestante.

Pe ultimele locuri în ordinea capturării se află câinii care circulă liber în zonele periferice ale capitalei, dar şi puii cu vârsta de până la şapte luni. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor maidanezi vor avea de asemenea obligaţia să facă un recensământ anual al câinilor fară stăpân.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.