Premiul „Padre Marella”, oferit la Bologna unei românce care s-a dedicat personalului medical

Asociația comercianților din Bologna (ASCOM), în colaborare cu Arhiepiscopia catolică, a acordat Premiile solidarității 2021, „Padre Marella” unui număr de șapte activități comerciale, printre cei distinși aflându-se românca Maria Blaj.

Născută în Barticești, județul Neamț, patroana Cofetăriei Bistro Rapid a fost aleasă unul dintre beneficiarii acestei recunoașteri.

Mă trezesc la 4:00 dimineața pentru a oferi micul dejun întregului personal al  secției de Urgențe din cadrul spitalului  Sant’Orsola… îi invit pe toți colegii de breaslă să facă asfel de gesturi. Toți avem materii prime și decât să expire putem să le folosim sau să le oferim celor din spitale sau persoanelor care au nevoie.

Voi continua pănă ce voi avea putere și nu pot spune altceva decât, mulțumesc, acelora ce muncesc în spitale. Vă stăm aproape, curaj!”, a declarat Maria Blaj, pentru „Gazeta românească”.

Padre Marela a fost un preot ce s-a remarcat în viața cetății prin munca depusă în favoarea persoanelor defavorizate. Pentru modul cum și-a trăit viața și pentru tot sacrificiul, Sfânta Biserică Romană, l-a ridicat în anul 2020 la treapta altarului, declarându-l „Fericit”, fiind sărbătorit în calendarul catolic pe data de 6 septembrie.

Oferirea unei mărturii de solidaritate ce vine din partea comercianților din variile sectoare, restaurante, turism și alte servicii. Acesta este, în sinteză, obiectivul premiului Padre Marella.

Recunoașterea acestei mărturii  este legată de imaginea preotului care, mai mult decât oricare altul , în zona noastră, s-a dedicat operei de caritate în favoarea persoanelor sărace”, arată comunicatul Asociației Ascom.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.