Românii din Olbia, Italia, își construiesc biserică

La Primăria din Olbia, Italia, a fost semnat actul de transfer al unui teren către părintele Marian Găină, reprezentantul legal al Parohiei Ortodoxe române „Sfântul Ioan Botezătorul”, afiliată Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Ne bucurăm cu adevărat că am finalizat acordul cu părintele Marian. Datorită concesiunii acestei zone de 2.800 de metri pătrați timp de 99 de ani, prima clădire de cult pentru ritul ortodox va fi construită în Olbia.

Sperăm să vedem biserica construită cât mai curând posibil, este o lucrare importantă și așteptată care va putea oferi marii comunități românești din Olbia și nu numai, posibilitatea de a-și practica credința și de a avea un loc de întâlnire potrivit”, a declarat primarul Settimo Nizzi, citat de GalluraOggi.it

Clădirea se va construi în via Marie Curie, în zona San Nicola.

Parohia are ca obligație achitarea sumei de 11.200 euro, în rate anuale de 113,13 euro, pe toata durata contractului de concesiune. „Această mare împlinire dă posibilitatea tuturor românilor din Insula Sardegna și nu numai să devină ctitori pentru eternitate, ctitori la prima Sfântă Biserica Ortodoxă din mijlocul Marii Mediterane.

Cu acest moment istoric punem început bun unei noi etape, în care creștinii trebuie să dea dovadă de unitate și dăruire”, afirmă preotul Marian Găină, pe site-ul Episcopiei Italiei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.