Zeci de migranți din Bosnia-Herțegovina se spală în izvoare termale

La izvorul termal din Ilidza, de lângă Sarajevo, pot fi văzuți zeci de migranți care trăiesc în tabăra Blazuj, din zonă, care se spală în apele călduțe, pentru că nu au aproape niciun fel de condiții de viață în interiorul spațiului pus la dispoziție de autoritățile din Bosnia-Herțegovina.

Deși temperaturile exterioare se mențin scăzute, migranții preferă aceste condiții celor din tabără.

Apa din tabără este îngrozitor de rece, așa că venim aici să ne curățăm”, spune Mohammad Selim, unul dintre cei 700 de migranți care trăiesc masați în perimetru.

Suntem aici de un an și sunt probleme foarte mari cu hrana, cu apa curentă și cu lipsa toaletelor”, afirmă Milad, un migrant iranian care se plânge și de lipsa păturilor sau a saltelelor de dormit.

Găzduirea temporară a celor care fug de conflictele din țările lor și se srăduiesc să ajungă în Occident este sub protecția Organizațiai Internaționale a Migrației.

Mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului, inclusiv Amnesty International, au criticat în termini duri faptul că autoritățile din această țară nu reușesc să asigure refugiaților și solicitanților de azil condiții decente de viață, potrivt Radio Free Europe.

Bosnia-Herțegovina a devenit un important punct pe traseul migranților, cu 70.000 de persoane ajungând în această țară doar din 2018 până în prezent.

În timp ce doar o mică parte solicit azil, majoritatea încearcă să treacă în Croația și de acolo mai departe, spre statele dezvoltate ale Uniunii Europene.

La sfârșitul lunii decembrie 2020 au izbucnit mai multe acte de revoltă iscate de migranții care trăiesc fără apă curentă și fără electricitate.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.