Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Presa franceză: România, interzis la Schengen. Ponta: Romii sunt demult acolo

Publicat: joi, 26 septembrie 2013

Preşedintele Franţei, François Hollande, şi-a asumat poziţia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinţă directă a acestei direcţii ferme este că României îi va fi refuzată intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condiţiilor, potrivit unei surse de la Élysée citate miercuri de Europe1.fr.

Potrivit site-ului postului radio, un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.

Europe1 citează pe site declaraţia „majoritatea romilor cu vocaţia de a fi escortaţi în ţara de origine” şi i-o atribuie lui François Hollande, comentând că „seamănă afrimaţiei de marţi a lui Manuel Valls” şi notând că nu există aproape nicio diferenţă de poziţie între şeful statului francez şi ministrul său de Interne asupra acestui subiect spions.

„Doar o minoritate caută să se integreze”, a mai fi declarat preşedintele francez într-un cerc restrâns, după ce Valls a declanşat polemica cu privire la romi, scrie postul.

Însă poziţia merge dincolo de romi, continuă Europe1, adăugând că în opinia preşedintelui este vorba, înainte de orice, de a ţine cont de dificultăţile cu care se confruntă aleşii. „Le înţeleg”, a spus el, amintând în trecere că există zone fragile ca Seine Saint-Denis sau Grand Lyon, care găzduiesc cele mai importante populaţii de romi.

Detalii pe gândul.info

Premierul Victor Ponta a comentat, joi dimineață, informațiile pe surse venite de la Elysee, potrivit cărora președintele francez nu ar susține aderarea României la spațiul Schengen din cauza problemii romilor.

”Franța își va exprima opinia, și-a exprimat-o la București prin primul-ministru. Pe de o parte, sigur, și aici este responsabilitatea României și a Guvernului României de a implementa strategia de integrare a romilor, responsbailitate nu doar față de Franța, ci față de întreaga Europă în colaborare cu Comisia Europeană. Legătura dintre romi și Schengen știți foarte bine că nu există pentru simplul motiv că România nu este acum membră a spațiului Schengen și romii sunt acolo. Deci nu există niciun fel de legătură practică și nici juridică”, a explicat premierul Ponta.

”În rest, eu am încredere în declarațiile oficiale ale Guvernului francez, au fost confirmate de către ambasada Franței la București. Lucrăm în continuare cu ministerul de Externe din Franța pentru a combate eventuale fapte infracționale pentru a implementa strategia de integrare a romilor, dar legătura dintre romi și Schengen pur și simplu nu există. Romii sunt acolo, noi nu sutem în Schengen, iar romii sunt tot acolo. Nu are nicio legătură una cu alta. La fel cu rididcarea interdicțiilor pe piața muncii în Marea Britanie. De la 1 ianuarie se vor ridica interdicțiile și în Marea Britanie și în celelate țări. Nu are nicio legătură cu romii, ei sunt deja acolo, nu așteaptă 1 ianuarie. Cred că este vorba de speculații media și bătălii interne”, a conchis primul ministru.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15075

Publicat de la data sept. 26 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 august 2018, 22:42
 

N
Senin
26°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:21
Apus: 20:18
Prognoza 18 august 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Predominant senin
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 14-08-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.690 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team