Preşedintele Băsescu a convocat, marţi, o şedinţă CSAT

O ședință CSAT va avea loc marţi, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit programului președintelui României anunţat luni de Administraţia Prezidenţială, Traian Băsescu va participa marţi de la ora 15.00 la o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Preşedintele îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar primul-ministru pe cea de vicepreşedinte al Consiliului. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională. Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa CSAT a fost convocată în condiţiile în care marţi au loc lucrările Summit-ul Premierilor din Europa Centrală şi de Est cu premierul Chinei, iar exact la ora 15.00 când şeful statului a convocat CSAT, premierul Victor Ponta şi-a anunţat prezenţa la o întâlnire bilaterală România – Slovacia, iar de la ora 15.45 participă la o întâlnire bilaterală România – Cehia, la Palatul Parlamentului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.