Preşedintele executiv al PSD şi secretarul general, aleşi prin vot la Congresul din 10 martie

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat şi secretarul general vor fi aleşi prin vot la Congresul PSD din 10 martie, a anunţat luni preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.
De asemenea domnia sa  a precizat că o primă evaluare a activităţii miniştrilor din Guvernul Dăncilă va avea loc după această dată, în cadrul coaliţiei de guvernare.

Preşedintele PSD a ținut să informeaze că obiectivul principal al Congresului partidului este adoptarea unui document care să cuprindă şi un plan de dezvoltare pe termen lung a României.

”Am avut o discuţie cu colegii, ieri şi azi. Am spus de la Comitetul Executiv în care am solicitat să se organizeze Congres că obiectivul principal este de a adopta un document care să cuprindă şi un plan de dezvoltare pe termen lung a României (…) şi, dacă vom găsi o formă prin care structura Biroului Politic să fie altfel realizată, atunci voi susţine organizarea de alegeri”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că doreşte o ”repartizare echilibrată” a conducerii PSD în toată ţara.

”O repartizare echilibrată a conducerii PSD în toată ţara: 16 vicepreşedinţi (…) şi să realizăm paritatea în ceea ce priveşte bărbaţii şi femeile – opt vicepreşedinţi bărbaţi şi opt vicepreşedinţi femei. Ţara are nevoie de o abordare echilibrată, iar susţinerea pentru femei nu este un moft”, a spus liderul PSD, punctând că mandatul său la conducerea partidului nu trebuie prelungit, el fiind în termen.

Liviu Dragnea a mai declarat  că, probabil, nu va cere un vot de încredere la Congresul partidului din 10 martie, având în vedere că toate organizaţiile şi-au exprimat susţinerea.

„I-am întrebat pe colegii mei şi a fost părerea generală că nu este nevoie de asta (de vot de încredere pentru preşedintele PSD – n.r.) pentru că, pe de o parte, au fost rezoluţii de susţinere din toate organizaţiile şi colegii mei au spus că toate organizaţiile au spus că nu este nevoie de asta şi atunci probabil că nu o să cer”, a afirmat Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrebat dacă va cere vot de încredere la congres.

Sursa: AGERPRES
    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.