Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 50-a, jubiliară, 19-21 octombrie 2017


În perioada 19-21 octombrie 2017 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

În acest context, ca slujitori ai Romanţei de 50 de ani şi din dorinţa de a aduce la cunoştinţă cât mai multor interpreţi şi compozitori de romanţe fenomenul muzical naţional de la Târgoviște, sunt organizate în acest an preselecții regionale în România pentru Concursul de Interpretare al Festivalului „Crizantema de Aur” în Craiova (19 iunie 2017, ora 11.00), București (21 iunie 2017, ora 11.00), Constanța (22 iunie 2017, ora 11.00), Târgoviște (23 iunie 2017, ora 11.00), Cluj (28 iunie 2017ra 11.00), Bistrița (28 iunie 2017, ora 18.00) și (Iași, 30 iunie 2017, ora 12.00), conform calendarului detaliat în Regulamentul Oficial.

Romanţele în primă audiţie trebuie expediate până la data de 20 iunie 2017 pe adresa: Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Bd. Regele Carol I, nr. 43,Târgoviște, jud. Dâmbovița.

Totodată, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România va gira cu autoritatea sa atât Concursul de Creație, cât și pregătirea acestuia, prin preselecția romanțelor înscrise în competiție până la data de 20 iunie 2017, pe care le vor juriza membrii desemnați de UCMR și Uniunea Muzicienilor din Moldova în perioada 20 – 30 iunie 2017, conform calendarului detaliat în Regulamentul oficial.

Dragostea pentru romanţa românească, respectul pentru interpreţii și creatorii ei valoroși, precum și interesul public manifestat constant la nivel naţional și internaţional pentru ROMANŢĂ în marea familie a cântecului poetic european, ca și pentru FESTIVALUL NAŢIONAL DE INTERPRETARE ȘI CREAŢIE A ROMANŢEI „CRIZANTEMA DE AUR” DE LA TÂRGOVIȘTE, au determinat organizatorii să păstreze și în acest an procedurile oficiale la Comisia Naţională a României pentru UNESCO și la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale în vederea înscrierii ROMANȚEI ROMÂNEȘTI pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

”Succesul unui asemenea demers ar reprezenta o mare recunoaștere a ROMANȚEI ca gen muzical de patrimoniu cultural, precum și o încununare binemeritată a longevităţii Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, al cărui semicentenar îl celebrăm în acest an.” (Alina Mavrodin Vasiliu, director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, director artistic al Festivalului „Crizantema de Aur” 2017)

Ediţia a 50-a a Festivalului, care se va desfășura în perioada 19-21 octombrie 2017 la Târgoviște, va fi structurată pe trei mari secţiuni: Concursul de Interpretare; Concursul de Creaţie; Recitaluri extraordinare susţinute de mari artiști ai scenei românești și internaţionale, de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” din România, din Republica Moldova și din alte 10 ţări, acompaniaţi de orchestre și de dirijori profesioniști.

Zilnic vor avea loc evenimente dedicate lansărilor de albume, monografii și culegeri de romanţe.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.

Alte detalii pe  www.crizantemaaur.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.