„Presiuni” pentru adoptarea planului european în Parlamentul Finlandei

În așteptarea ratificării de către Palamentul Finlandei a pachetului de relansare al Uniunii Europene, care rămâne în stand by momentan, presa finlandeză a anunțat că un oficial de la Bruxelles a făcut presiuni ca țara să aprobe acest pachet, menționând că în caz contrar s-ar crea „daune fără precedent pentru reputația țării”.

Tabloidul Iltalehti a iscat, cu această informație, un scandal în toată regula în rândul clasei politice finlandeze, unii considerând că UE se amestecă prea mult în deciziile Finlandei, alții afirmând că această atitudine nu face decât să reflecte teama că țara în final nu va aproba ceea ce dorește Uniunea.

În timp ce premierul Sanna Marin a păstrat o tăcere desăvârșită pe această temă, doi oficiali apropiați de primul ministru – secretarul de stat pentru afaceri europene și șeful departamentului pentru afaceri europene – au confirmat pentru publicație că în cazul în care Parlamentul nu va aproba pachetul financiar, nici măcar „nu există un plan B”.

Acest plan financiar are nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de state membre, dar la București nu s-a auzit de presiuni de vreun fel.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.