Acuzații de „metode mafiote” la adresa fostului Guvern bulgar

Un scandal uriaș a izbucnit în Bulgaria, în momentul în care o comisie parlamentară l-a audiat pe unul dintre cei mai mari proprietari de pământ arabil din țară, Svetoslav Ilchovski, care a aruncat adevărate bombe asupra guvernării lui Boyko Borisov.

Omul de afaceri a vorbit pe șleau despre presiunile de tip mafiot pe care le-au făcut de-a lungul timpului reprezentanții guvernanților și faptul că a fost nevoit să plătească sume importante pentru a-și securiza afacerile.

Oamenii partidului au început să ceară taxă în 2012 și le plăteam cam 400.000 de euro pe an. Cum câștig cam cinci milioane de euro anual, am plătit, ca să stau liniștit”, a detaliat Ilchovski, proprietar al unei suprafețe de 15.000 de hectare de teren arabil și care susține că nu și-a acumulat averea cu ajutorul fondurilor europene.

Scandalul a relevat și faptul că de ziua sa de naștere, fostul premier primea în dar lingouri de aur – Borisov chiar strâmba din nas când acestea i se păreau prea mici – și dame de companie din partea oamenilor de afaceri bogați ai țării și că poate demostra totul cu înregistrări, în care, de altfel, apar și întâlnirile în cadrul cărora se stabilea că oamenii de afaceri care nu plătesc taxa de protecție suportă consecințe de la cel mai înalt nivel.

Cât a fost la putere, Borisov nu a fost deranjat de organele de anchetă, chiar dacă în presă au apărut imagini cu politicianul dormind alături de o armă, fișicuri de euro și aur, imagini pe care nici nu s-a obosit să le nege. În schimb, Boyko Borisov a negat vehement tot ce Svetoslav Ilchovski pretinde că s-ar fi întâmplat.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.