Prevenirea timpurie a cancerului de sân, prin alimentaţie

Sanatatea sânilor la maturitate este determinata în mare masura de ceea ce ni se întâmpla la vârste fragede, când tesutul mamar este în curs de dezvoltare. Aceasta este perioada în care sânul e cel mai vulnerabil la stimulii alimentari si la cei de mediu.

Mâncarea consumata de tinerele fete poate influenta în mod direct riscul de aparitie a cancerului de sân. Prezenta antioxidantilor si a altor elemente nutritive pot proteja celulele si pot încetini sau pot chiar împiedica raspândirea celulelor deteriorate ulterior.

În schimb, toxinele si anti-nutrientii, cum ar fi zaharul si grasimile sintetice pot provoca deteriorarea celulelor sau pot crea un mediu celular în care cancerul se dezvolta si prospera.

Pe baza dovezilor medicale disponibile, exista cinci obiceiuri alimentare esentiale care par sa protejeze organismul.

În primul rând, tinerele fete ar trebui sa obtina grasimea alimentara din sursele vegetale,cum ar fi nucile, semintele, fructul de avocado, uleiurile vegetale, precum si pestele de apa rece ca somonul si tonul. Ele ar trebui sa limiteze consumul de grasimi animale, brânzeturile si alte produse lactate.

În al doilea rând, fetele ar trebui sa încerce obtinerea  proteinelor din surse bazate pe plante, cum ar fi legumele, decât din carne de porc, carne de pasare, oua sau din produse lactate.

Continuarea pe financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.