Primele paşapoarte britanice din perioada post-Brexit vor fi fabricate în Franţa

Marea Britanie îşi va produce în Franţa primele sale paşapoarte albastre din perioada post-Brexit, un simbol al independenţei pentru mulţi britanici care au susţinut ieşirea ţării lor din blocul comunitar, a anunţat joi Martin Sutherland, directorul executivul al companiei britanice De La Rue, specializată în producerea de paşapoarte, transmite Reuters.

În timpul campaniei dinaintea referendumului britanic din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, unii susţinători ai Brexit-ului au cerut o revenire la paşapoartele britanice de culoare albastră, care au fost emise în perioada 1920 – 1988. Marea Britanie a aderat în 1973 la Comunitatea Economică Europeană, devenită ulterior Uniunea Europeană.

Actualele paşapoarte britanice, de culoare vişinie, sunt realizate de firma britanică De La Rue, cu sediul în nordul Angliei.

”Va trebui să merg la acei lucrători, să-i privesc în ochi şi să încerc să le explic de ce guvernul britanic crede că este o decizie delicată să cumperi paşapoarte realizate în Franţa şi nu în Marea Britanie”, a declarat Martin Sutherland pentru BBC.

Ministerul de Interne britanic a afirmat că organizează o competiţie corectă şi deschisă pentru a fi sigur că rezultatul final este un produs sigur şi de înaltă calitate. ”Nu solicităm ca paşapoartele să fie fabricate în Marea Britanie. Şi în prezent o parte a paşapoartelor necompletate sunt fabricate peste hotare şi nu există niciun motiv operaţional sau de securitate pentru care acest lucru să nu continue”, a explicat o purtătoare de cuvânt a ministerului citat.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.