Primul târg național cu vânzare al copiilor, viitori antreprenori de succes, va avea loc în premieră, la malul mării

Duminică, 15 August 2021, Neptun – Hotel Q,  ora 10:00, va avea loc primul târg național cu vânzare al micilor antreprenori, la finalul Școlii de vară din cadrul celui mai important program de inițiere în educația antreprenorială pentru copii, Kids in business.

Copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani din toată țara se reunesc la Neptun în perioada 13-15 august. De-a lungul celor trei zile, copiii vor fi implicați în ateliere dedicate inițierii în antreprenoriat, vor lua parte la dezbateri interactive cu antreprenori de success și vor finalize prin participarea la primul târg național cu vânzare, în calitate de producatori.

Târgul Kids in Business are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial și consolidarea competențelor în domeniul independenței. El este organizat după modelul târgurilor comerciale reale și reda cât mai fidel atmosfera acestora.Un  astfel de eveniment îi învață pe copii cum să își planifice participarea la un târg comercial, cum să pregătească un stand, cum să îl exploateze, cum să-și promoveze produsele și serviciile, cum să negocieze, dar cel mai important, vor experimenta sentimentul de apreciere și împlinire, rezultat din valorificarea prin vânzarea directă a produselor și serviciilor pe care le vor expune.

Programul de educație antreprenorială Kids in Business este fondat de Nicoleta Munteanu, lider în educația antreprenorială pentru copiii, antreprenor din anul 2001. În anul 2010 a fost numită de către Comisia Europeană Ambasador al antreprenoriatului feminin, iar în anul 2011 a primit titlul de Mentor. În anul 2012 a înțeles cât de important este implicarea directă a antreprenorilor în motivarea tinerilor de a alege calea antreprenoriatului și, pentru că prima afacere a  început-o la vârsta de 6 ani, a fondat Kids in Business, un program de educație antreprenorială dedicate copiilor, având ca scop dezvoltarea de către antreprenori a spiritului de inițiativă și antreprenorial în rândul copiilor.

Kids in Business vine cu un concept nou, menit să stimuleze spiritul de inițiativă și antreprenorial, prin laboratoare hibride de educație, având ca obiectiv pe termen mediu și lung crearea unui ecosystem național de educație antreprenorială.

Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului Educați pentru Viață, rezultat al protocolului semnat dintre CONAF și Ministerul Educației în anul 2019 intitulat Pactul pentru Educație Antreprenorială. Acordul presupune susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalități noi și creative de predare și învățare începând din școala gimnazială.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.