Primul tronson al șoselei de centură din Suceava, inaugurat în toamna acestui an

Primul ministru Victor Ponta i-a recomandat președintelui PSD al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, să-l invite pe liderul opoziției sucevene, democrat liberalul Gheorghe Flutur, la inaugurarea primului tronson al șoselei de centură a municipiului Suceava programată pentru toamna acestui an. Este vorba de tronsonul care face legătura între DN 2 şi DN 17 Şcheia-Pătrăuţi. Ponta a dat asigurări că anul viitor va fi gata întreaga investiție.

”Înțeleg că toamna asta se inaugurează segmentul principal al centurii municipiului Suceava și e un lucru foarte bun. Vin foarte des la Suceava și știu foarte bine cât de mare este problema traficului. Am discutat cu primarul și cu președintele Consiliului Județean și e foarte clar angajamentul ca anul viitor să terminăm și ce mai rămâne chiar dacă anul acesta se închide acel segment de centură care probabil va decongestiona cel mai mult traficul din Suceava. Știu că se tot plângea cineva aici la Suceava anul trecut că nu facem centura. Vă rog să-l chemați pe domnul Flutur la inaugurare”, a spus Ponta.
Lucrările pe tronsonul DN 2- DN 17 în lungime de 5,13 kilometri se află într-un stadiu foarte avansat. Se lucrează intens la consolidarea versantului în zona Mihoveni pe o porţiune de 200 de metri şi la lărgirea sensului giratoriu de la Şcheia. Trebuie spus că în ultima vreme preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi-a înteţit vizitele pe şantierul şoselei de centură a Sucevei declarându-se mulţumit de ritmul lucrărilor. El a arătat că nu există probleme de finanţare a investiţiei precizând că până acum şoseaua de centură a « înghiţit » 195 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru finalizarea ei fiind nevoie de încă 130 de milioane de lei. Potrivit şefului administraţiei judeţene, până în prezent s-au executat aproximativ 80% din lucrări. Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret şi Gura Humorului care trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime totală de 12,4 kilometri şi va descongestiona traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ. Beneficiarul investiţiei care este realizată de SCCF Iaşi este Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.

Autor: Cristina Scorțariu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.