Topul companiilor aeriene preferate de agenţiile de turism

Publicaţia TraveltechNews a realizat în luna iulie un sondaj de opinie în rândul agențiilor de turism din România pentru a identifica gradul de încredere pe care companiile aeriene îl inspiră în rândul principalilor vânzători ai acestora. Conform rezultatelor obținute în urma studiului, votul de încredere al agenților de travel autohtoni merge către Tarom. Studiul s-a desfășurat pe durata a 3 săptămâni și a vizat mai multe aspecte ale activității turistice, în total fiind chestionate un număr de 517 agenții de turism din întreaga țară.

În ciuda scandalurilor care au planat asupra Tarom-ului în prima jumătate a lui 2013, a reducerilor salariale și de personal și a constrângerilor aplicate managementului companiei, Tarom se află în topul preferințelor agenților de turism. Însumând 46% din totalul preferințelor exprimate, Tarom este urmat la o distanță considerabilă de către Lufthansa, care se clasează pe locul al doilea, cu 26,7 %. Deși Air France KLM face parte din aceeași alianță Sky Team cu Tarom, aceasta a ocupat doar locul al treilea pe podiumul de încerdere, cu 18,2% din total.
Companiile low cost, Wizz Air și Blue Air, cu toate că au un volum ridicat de vânzări și sunt în top ca număr de pasageri, nu au reușit să obțină un loc de frunte în ierarhia celor mai de încredere companii aeriene în privința promptitudinii, punctualității și a stabilității financiare. Cu un total de 12,8%, respectiv 11,8%, cele două companii ocupă locurile 4 și 5 în clasamentul obținut de TravelTech News. Turkish Airlines, care a fost desemnată drept cea mai bună companie aeriană a Europei în ultimii ani, se clasează pe locul 6, cu 5,9% din preferințe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.