Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Programa şcolară se modifică: mai multe ore la limbi străine, matematică şi română

Publicat: duminică, 28 aprilie 2013

Ministerul Educaţiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate la şcoală de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări cum ar fi introducerea unei ore de Limbă modernă (străină) pe săptămână la clasa pregătitoare sau adăugarea unei de matematică în plus la clasa a II-a, ajungându-se astfel la patru ore pe săptămână.

Ministerul Educaţiei a publicat noile programe şcolare pentru învăţământul primar, menţionând prin ordin de ministru că acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare şi I-a, iar pentru clasa a II-a din 2014.

Conform planurilor cadru finale, elevii de la clasa pregătitoare şi până la clasa a III-a vor studia Arte vizuale şi abilităţi practice de două ori pe săptămână, în timp ce materiile Educaţie Tehnologică şi Educaţie pentru societate dispar. Apare, în schimb, Educaţia civică din clasa a III-a cu o oră pe săptămână.

Elevii de a III-a şi  a IV-a vor face două ore de limba străină pe săptămână, iar la clasa I vor fi şapte ore de Comunicare în limba română faţă de cele şase care erau prevăzute iniţial, când planul a fost pus în dezbatere publică în luna februarie.

Educaţia fizică va avea două ore pe săptămână la toate clasele din ciclul primar, urmând ca de la clasa a III-a să se introducă şi o oră de Joc şi mişcare. Elevii de la pregătitoare până la clasa a II-a rămân cu două ore de Muzică şi mişcare pe săptămână, însă, de la clasa a III-a, disciplina va avea o oră, odată cu introducerea materiei Joc şi mişcare. Religia rămâne tot cu oră pe săptămână.

Elevii de la pregătitoare vor face două ore de Dezvoltare personală pe săptămână în loc de una, cât era prevăzut iniţial. Toate orele vor avea o durată de 30-35 de minute la pregătitoare şi clasa I, restul de timp fiind alocat activităţilor recreative, iar la restul claselor din învăţământul primar, orele vor avea o durată de 45 de minute.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5580

Publicat de la data apr. 28 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 iulie 2020, 16:17
 

V
Noros
20°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:44
Apus: 20:59
Prognoza 14 iulie 2020
Zi
 

NNV
Parţial însorit
26°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ESE
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : instabilitate atmosferică Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 […]

Loto

Horoscop

  • 310.194 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team