Programul Prima Casă continuă

Guvernul a decis să continue Programul Prima Casa şi în a doua jumătate a anului 2013. Suma alocată va fi de 1 miliard lei. Conform noilor dispoziţii, garanţiile se vor acorda şi se vor plăti numai în moneda naţională.

Hotararea Guvernului nr. 565/2013 pentru modificarea si completarea Anexelor nr.1 si nr.2 ale Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa” a fost publicata in Monitorul Oficial.

„Pentru anul 2013 se aloca un plafon suplimentar al garantiilor care pot fi emise (…) de 1 miliard RON, din care 300 milioane RON sunt destinate pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL)”, se arata in documentul citat.

Au fost introduse dispozitii care sa permita gestionarea eficienta a plafoanelor de garantare reutilizate. Astfel, finantatorii care au optat pentru reutilizarea plafonului in conditiile impartirii riscurilor si pierderilor intre finantator si stat au obligatia de a consuma plafonul reutilizat pana la data de 31 decembrie 2013. Dacă banii nu vor fi folosiţi, vor fi realocaţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.