Proiect de educaţie ecologică pentru elevi

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Ana Varga a iniţiat un proiect de educaţie ecologică pentru elevi, sub denumirea „PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ!” Proiectul se derulează la nivel naţional, în scoli gimnaziale şi licee, în săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,, şi are ca partener  Ministerul Educaţiei Naţionale.
Scopul proiectului este formarea unor deprinderi şi atitudini ale elevilor în spiritul respectului pentru mediu, precum şi realizarea unor acţiuni specifice în comunitatea în care trăiesc. De asemenea este o metodă de a stimula tinerii să creeze o legătură cu natura şi să acţioneze acum pentru găsirea şi aplicarea de soluţii durabile în relaţionarea cu aceasta.

,,Prin acest proiect elevii pot deveni responsabili şi implicaţi în ceea ce înseamnă propriul lor viitor şi pot afla şi înţelege motivele pentru care nu trebuie să risipim resursele care au cel mai mare impact asupra  noastră. Am propus o paleta largă de activităţi specifice educaţiei non-formale, pentru această săptămână, fără să restricţionăm iniţiativa dascălilor şi a elevilor. Ştim că elevii agreează acest gen de activităţi în natură prin care se  dezvoltă o legătură afectivă cu natura şi ne dorim să se implice  cât mai multe şcoli în acest proiect. Cred că educaţia este specifică şcolii, dar şi instituţiile de mediu, comunitatea locală, ONG-urile, mass-media, sunt responsabile  in demersul educaţional al tinerilor” a declarat ministrul delegat Lucia Ana Varga.

În derularea proiectului, la nivel local, sunt implicate Direcţiile silvice, Administraţiile Bazinale,  Sistemele de Gospodărirea Apelor care vor sprijini logistic și cu informaţii activităţile din cadrul proiectului.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.