Proiect de lege: Bacalaureatul Internaţional

Parlamentarii pregătesc un proiect de lege pentru Bacalaureatul Internaţional, care, în prezent, se poate organiza mai mult în şcolile private din România şi mai puţin în cele de stat, din cauza birocraţiei. Proiectul de lege iniţiat de deputatul Cătălina Ştefănescu ar crea un cadru legal clar, care să rezolve problema birocraţiei în acest caz.

Iniţiatorul proiectului, deputatul Cătălina Ştefănescu, a explicat pentru adevarul.ro, la o conferinţă din cadrul târgului de universităţi „Educaţia în Marea Britanie”, că proiectul este abia la început şi se află momentan în faza de dezbatere, urmând ca după aceea să fie introdus în comisiile parlamentare.
Liceenii care obţin o diplomă de Bacalaureat Internaţional se pot înscrie la orice universitate din ţările care fac parte din acest program, început în 1968. Examenul era iniţial dedicat copiilor de diplomaţi care nu stăteau suficient timp într-o ţară pentru a se acomoda cu sistemul educaţional de acolo.

În total, în lume sunt peste 3.200 de unităţi de învăţământ din 145 de ţări care oferă posibilitatea finalizării studiilor cu o diplomă de Bac Internaţional,

România se numără printre ţările cu astfel de şcoli, însă acestea sunt unităţi private precum Şcoala Americană din Bucureşti şi Şcoala Mark Twain, tot din Capitală. În Europa, cele mai multe astfel de şcoli sunt în Spania, Germania, Suedia, Elveţia şi Norvegia.

Detalii pe pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.