Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Proiect pentru modificarea Codului de conduită a funcţionarilor

Publicat: duminică, 28 aprilie 2013

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) anunţă că proiectul de politică publică „Dezvoltarea standardelor etice în sistemul administraţiei publice” se află în proces de transparenţă decizională şi poate fi consultat accesând website-ul ANFP www.anfp.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională/Politici.
Scopul acestui demers vizează creşterea capacităţii administrative în domeniul implementării şi promovării standardelor etice în activitatea autorităţilor şi instituţiilor publice.
Direcţiile majore de acţiune propuse constau în:
– Actualizarea cadrului general de stabilire şi monitorizare a respectării normelor de conduită, precum şi a mecanismelor instituţionale actuale de implementare a prevederilor legale privind conduita în exercitarea funcţiilor publice;
– Dezvoltarea şi operaţionalizarea de noi mecanisme instituţionale de implementare eficientă a prevederilor legale privind conduita în exercitarea funcţiilor publice;
– Formarea şi informarea consilierilor de etică din autorităţi şi instituţii publice;
– Promovarea şi diseminarea către beneficiari a regulilor privind conduita, a mecanismelor instituţionale şi a mecanismelor-suport, a activităţilor şi a rezultatelor obţinute în implementarea iniţiativei de dezvoltare a standardelor etice în sistemul administraţiei publice.
În esenţă, propunerea de politică publică urmează să stea la baza modificării legislaţiei specifice, respectiv Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici.
Menţionăm că beneficiarii direcţi ai implementării acestei politici publice sunt: funcţionarii publici, conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice, consilierii de etică, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în calitate de instituţie direct responsabilă cu reglementarea, monitorizarea şi facilitarea implementării normelor de conduită. Totodată, beneficiază indirect cetăţenii şi autorităţile şi instituţiile publice cu responsabilităţi stabilite prin lege pentru gestionarea altor aspecte în legătură cu prevenirea şi combaterea corupţiei şi/sau discriminării.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5629

Publicat de la data apr. 28 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 noiembrie 2019, 10:52
 

NE
Noros
11°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 16:49
Prognoza 16 noiembrie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
16°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 240.980 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team