Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Proiect supus dezbaterii publice: Străzile Capitalei, spălate cu jet de apă sub presiune

Publicat: sâmbătă, 18 mai 2013

Străzile Capitalei ar putea fi spălate cu jet de apă sub presiune, potrivit unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică de municipalitate. Astfel, carosabilul va putea fi spălat de către firmele de salubrizare din fiecare sector după programele aprobate de către autorităţile locale şi Primăria Capitalei, între orele 22,00 – 6,00.

Scopul acestei măsuri este îmbunătăţirea calităţii aerului în municipiul Bucureşti prin reducerea nivelului pulberilor în suspensie şi încadrarea valorilor poluantului în cele admise, se arată în proiectul de hotărâre. Raportul de fundamentare al proiectului arată că valorile cele mai mari ale pulberilor în suspensie se înregistrează pe timpul nopţii, în jurul orei 2,00, şi de aceea operaţia de spălare este necesar să se facă în intervalul orar amintit.

Prin aplicarea acestei măsuri se are în vedere monitorizarea programului integrat de gestionare a calităţii aerului în municipiul Bucureşti, pentru care Agenţia de Protecţie a Mediului a montat şase staţii de monitorizare în oraş şi două în exterior. În perioada 2008 – 2012 s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită ale diverşilor poluanţi, iar pentru concentraţia de pulberi în suspensie s-au constatat depăşiri mari la toate cele 8 staţii de măsurare existente.

În februarie 2012, Comisia Europeană a transmis o scrisoare de somare suplimentară referitoare la depăşirile înregistrate la toate cele 8 staţii, ceea ce reprezintă încălcări ale Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6406

Publicat de la data mai 18 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 4:58
 

N
Noros
2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

N
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.948 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team