Proiect transfrontalier privind mediul România-Bulgaria

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Primaria Calarasi, Primaria Silistra, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, Universitatea din RUSE “ANGEL KANCHEV”, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul “Acces curat in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra”.

Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, „Granite comune. Solutii comune” si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Autoritatea contractanta din Romania este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand din 5.04.2013. Valoarea totala a proiectului este de 1.015.176,58 Euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului Roman si Bulgar este in valoare de 131.972,96 euro, iar contributia proprie a partenerilor este in valoare de 25.785,48 euro.

Grupul tinta al proiectului este format din administratii publice locale (din Romania si Bulgaria), angajati ai operatorilor de transport public local, cetatenii utilizatori ai transportului public din zona Calarasi-Silistra.

Obiectivul proiectului il reprezinta imbunatatirea accesibilitatii in zona transfrontaliera Romania- Bulgaria, prin promovarea in comun a sistemelor de transport rutiere si fluviale eficiente energetic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.