Proiectul de revizuire a Constituţiei va ajunge miercuri la Consiliul Legislativ

Proiectul legislativ de revizuire a Constituţiei va fi înaintat miercuri Consiliului Legislativ, după ce în cursul zilei de marţi a fost distribuit grupurilor parlamentare, a anunţat, marţi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

„Sunt nişte proceduri de parcurs pe care le-am stabilit acum în şedinţa Birourilor permanente reunite. Textul, proiectul legislativ de revizuire, va trece azi pe la grupurile parlamentare şi probabil în cursul zilei de mâine va fi înaintat Consiliului Legislativ”, a spus Antonescu.

Şeful Comisiei de revizuire a mai declarat că, potrivit legii, Consiliul Legislativ are un termen de 5 zile pentru a se pronunţa asupra proiectului de revizuire, după care acesta va merge la Curtea Constituţională.

Antonescu a mai declarat că pe 4 şi 5 iulie se va purta o discuţie şi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, care vor veni la Bucureşti pe tema revizuirii Constituţiei.

„Noi avem angajată o cunsultare cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia cărora deja le-am trimis textul şi, dacă a rămas în vigoare – voi verifica, nu mai ştiu – era programat ca pe data de 4 şi 5 iulie reprezentanţi ai Comisiei să vină aici pentru a avea o primă discuţie pe proiectul aşa cum a ieşit din Comisia de revizuire”, a mai spus Antonescu.

Cum arată calendarul modificat al revizuirii Constituției

Parlamentul s-ar putea reuni într-o sesiune extraordinară după data de 25 august, pentru a adopta legea privind modificarea Constituţiei, a declarat marți la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, preluat de AM PRESS. El crede că o dată „potrivită” pentru organizarea referendumului ar fi perioada de la sfârşitul lunii octombrie.

„Nu e stabilit foarte clar, dar eu cred că luna potrivită ar fi sfârşitul lunii octombrie. Noi am discutat de principiu, probabil că vom avea o sesiune extraordinară. Noi, oricum, pe 25 sau în jurul lui 25 august ne întoarcem la Parlament, avem comisii, avem activităţi, deci s-ar putea foarte bine face în acea săptămână sesiune specială, extraordinară, ca să putem promova legea şi după aceea, sigur, să-şi urmeze cursul. E vorba de zile în care trebuie să stea, să meargă la Curte şi să putem face referendumul la sfârşitul lunii octombrie”, a arătat Ilie Sârbu.

Liderul senatorilor PSD le-a răspuns și parlamentarilor PDL, care s-au plâns că le-au fost respinse toate amendamentele la modificarea Constituţiei. „Puterea actuală face mult mai puţin decât au făcut ei când au fost la Putere, în sensul acesta, al respingerii, al nominalizării în diverse funcţii. Abuzul la ei era mult-mult mai dur decât acum. Acum, lucrurile sunt destul de… Dar nu vor să participe, nu vor să accepte propunerile noastre, e cu totul alt aspect, alt dialog”, a subliniat Sârbu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.