Statul ia în calcul suplimentarea fondurilor pentru programul ”Prima Casă”

Preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet, a anunţat, marţi, la  seminarul pe tema garantării şi contragarantării creditelor, organizat de Fondul Roman de Contragarantare si publicati FINANTISTII, că autorităţile ar putea lua, în circa două săptămâni, o decizie în vederea suplimentării fondurilor pentru programul ”Prima Casă”.

„Se are în vedere (suplimentarea fondurilor pentru „Prima Casă” – n.r.). Fac precizarea că cel puţin până la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie actualele sume sunt valide şi funcţionale, dar sunt discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru a se suplimenta acest program”, a afirmat Şaramet la  seminarul pe tema garantării creditelor, întrebat dacă vor fi suplimentate fondurile pentru Prima Casă.

El nu a putut spune ce sume vor fi disponibile suplimentar, fiind încă analizate variantele, iar o decizie ar putea fi luată în una-două săptămâni.

„Că va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane, nu vă pot da această precizare, dar sunt analize şi, după ştiinţa mea, în maxim o săptămână, poate două săptămâni se va lua o decizie în acest sens”, a spus Şaramet.

În 2013, 13.000 de beneficiari au luat credite prin ”Prima Casă”, valoarea finanțărilor ridicându-se la 490 de milioane de euro. Dacă se va menține ritmul actual de contractare, restul de 300 de milioane de euro se vor epuiza în circa trei luni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.