Protestatarii din Thailanda încearcă să obţină sprijinul armatei

Sute de poliţişti au fost scoşi pe străzile capitalei thailandeze Bangkok, pe fondul tensiunilor persistente dintre guvern şi protestatarii opoziţiei.

Membrii forţelor de securitate comasaţi în jurul sediului Ministerului Apărării au primit, vineri, trandafiri de la protestatari, în încercarea opoziţiei de a câştiga crucialul sprijin al armatei şi poliţiei în campania de obţine demisia premierului Yingluck Shinawatra.

Protestatarii au demonstrat în faţa ambasadei SUA şi sediului partidului de guvernământ, Yingluck, după ce, în cursul acestei săptămâni, în jurul ministerelor pe care au reuşit să le ocupe.

Aproximativ 1.200 de protestatri au intrat în cartierul general al Armatei Regale Thailandeze, porţile clădirii fiind deschise demonstranţilor care au înmânat secretarului-general al armatei o scrisoare în care solicitau sprijinul armatei. Demonstranţilor li s-a cerut, politicos, să părăsească instituţia, doar câteva sute dintre aceştia rămânând pe gazonul din faţa cartierului general.

Autorităţile încearcă să facă tot posibilul pentru a evita o intervenţie în forţă împotriva demonstranţilor, pentru a evita o repetare a incidentelor din 2010, când protestele antiguvernamentale s-au soldat cu victime.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.