Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

PSD nu mai vrea familia definită ca rezultat al căsătoriei între un bărbat și o femeie

Publicat: joi, 06 iunie 2013

Deși au votat miercuri împreună cu liberalii introducerea în Constituție a sintagmei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, social-democrații s-au răzgândit joi, la intervenția premierului Victor Ponta. Acesta a susținut că nu este bine ca o asemenea prevedere – care face neconstituțională orice inițiativă de legalizare a căsătoriilor homosexuale – să se regăsească în legea fundamentală, atâta vreme cât ea există în Codul civil. „Cred că e suficient ca avem căsătoria în Codul Civil. Nu e normal să fie în Constituţie. Ce sens are? Umblăm la drepturi ca să punem îngrădiri? Avem în Codul Civil. Dacă peste o sută de ani Legislativul va avea altă opinie, atunci se schimbă legea”, a spus Ponta într-o intervenție telefonică la România TV. Premierul omite însă realitatea că o referire la căsătorie există și în actuala Constituție, dar aceasta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, fără a se preciza expres că soții trebuie să fie de sexe diferite. În acest context, militanții pentru drepturile gay-ilor (în frunte cu deputatul Remus Cernea) afirmă că articolul din Codul civil care interzice căsătoriile între persoane de același sex va putea fi declarat el neconstituțional, deoarece, tot în Comisia de revizuire, s-a votat anterior un articol care prevede că nu se pot face discriminări pe criterii de orientare sexuală. La ora transmiterii acestei știri, Victor Ponta a discutat deja cu colegii săi din PSD cu privire la acest subiect și i-a convins să-l susțină într-o discuție cu liberalii pentru a se reveni la forma care definea familia ca întemeiată pe căsătoria liber consimțită între soți.
Actualizare: Opinia lui Ponta a avut câștig de cauză, chiar dacă PNL nu a îmbrățișat punctul său de vedere. La finalul discuțiilor din cadrul USL, s-a ajuns la concluzia ca articolul să fie resupus la vot la finalul dezbaterilor din Comisia de revizuire. Crin Antonescu a recunoscut că există „puncte de vedere diferite” pe acest subiect, în timp ce Ponta a susținut că așteaptă opinia finală a Comisiei. Cum însă după intervenția premierului este puțin probabil ca pesediștii să re-voteze articolul în forma restrictivă „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, aproape sigur această formă nu va întruni numărul de două treimi din voturi, așa încât va rămâne în vigoare vechea formă („căsătoria liber consimțită între soți”).
Sergiu Bidilă, A.M.PRESS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7508

Publicat de la data iun. 6 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 4:36
 

VNV
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.590 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team