PSD respinge legea anti-plagiat, care propune publicarea doctoratelor în format electronic!

Primul proiect de lege anti-plagiat, a fost respins în Comisia de Învățământ, știință, tineret și sport din Senat de majoritatea PSD & ALDE.

Liviu Pop s-a făcut luntre, punte și genunche să obțină un vot de respingere a unui prim proiect care și-a proprus să asigure accesul publicului la lucrările de doctorat, în format, electronic, astfel încât să poată fi verificată originalitatea acestora. Mai mult, PSD nu a fost de acord nici măcar cu o amânare a votului, pentru a avea timp să răspundem obiecțiilor ridicate și pentru a primi un răspuns de la Ministerul Educației, referitor la modul în care școlile doctorale respectă obligația de a depune un exemplar în format electronic.

De unde această teamă și lipsă de voință pentru a lupta împotriva furtului intelectual? Ce îi oprește pe cei de la PSD și ALDE să spună ”NU” imposturii? De ce sau DE CINE le este este frică? Ce forțe din Statul Paralel, pe umerii cărora aruncă toate relele din România, îi împiedică să își asume responsabilitățile cu care au fost investite și investiți de către cetățenii acestei țări?

”A plagia înseamnă a fura. E un furt cu efecte la fel de nocive, precum un furt din banii publici. Un doctorat plagiat aduce foloase necuvenite pentru cei care l-au obținut: sporuri salariale nemeritate, recunoaștere publică bazată pe minciună, atestarea unor competențe care nu există, înșelarea încrederii celor de lângă tine. În același timp, aruncă în derizoriu munca celor care și-au obținut doctoratele pe munca și eforturile proprii, instituie o stare de suspiciune și neîncredere în societate și relativizează orice merit.” – fragment din declarația politică susținută, astăzi, miercuri, în plen.

Mihai GOȚIU,

România Curată

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.