Putea să lipsească martie din post?: Brigitte Bardot i-a scris lui Băsescu în problema câinilor

Actriţa din Franţa, preşedinta Fundaţiei Brigitte Bardot, care s-a implicat în rezolvarea problemelor legate de animalele fără stăpân, în special de maidanezi, îi cere preşedintelui ţării să nu recurgă la măsuri politice, din dorinţa de a aduna voturi şi a “calma spiritele”, scrie realitatea.net. “Sunt extrem de şocată să aflu că o răzbunare care nu ar trebui să existe se va abate asupra tuturor câinilor, chiar şi asupra celor mai blânzi. Să condamni în acest fel o specie, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră legislativ, este total contrar legilor şi uzanţelor ţărilor civilizate membre ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră are rezonanţa unui apel sângeros, nedemn de un om politic însărcinat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice. De zeci de ani Fundaţia mea încearcă să amelioreze situaţia câinilor vagabonzi din România. Fără niciun ajutor din partea guvernanţilor, dar cu investiţii importante, atât financiare cât şi umane, rezultatele au devenit vizibile, ca la Braşov, de exemplu. Ar fi aberant să punem în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru calmarea spiritelor. O lege ar trebui să fie votată în curând pentru a permite realizarea într-o manieră şi mai sistematică a controalelor şi sterilizarea câinilor, astfel încât numărul lor să fie redus. Există campanii de adopţie care ar trebui promovate pentru ca aceşti câini ai străzii să aibă o şansă la integrarea în comunitate şi să revină la viţa de familie pe care o aveau înainte să fi fost aruncaţi în stradă de predeceserorii dumneavoastră”, se arată în scrisoarea deschisă înaintată de Brigitte Bardot preşedintelui ţării.

Klaus Johannis, împotriva eutanasierii masive a câinilor : “E o barbarie inutilă!”

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, că este împotriva eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluţie fiind luată în calcul doar pentru câinii bolnavi şi nu ca metodă generală, în acest caz fiind considerată “barbară”, scrie realitatea.net. “Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil. Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim de legistaţie (…) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate are specificul ei”, a spus Johannis, joi, într-o conferinţă de presă.
Prim-vicepreşedintele PNL consideră că problema câinilor comunitari este una care ţine de “curtea primăriilor, nu a Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei sau ONG-urilor”. “Nu este o problemă de Guvern, una centrală. Este o problemă de guvernare locală. Problema este în curtea primăriilor, nu a Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, şi nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin şi noi avem parteneriate de acest fel care ne ajută, dar ele nu rezolvă problema şi nici nu ar fi cinstit să aşteptăm de la ONG-uri să rezolve o problemă de gospodărire locală. Nu cred că toate problemele care sunt de interes public major trebuie rezolvate integral prin inventarea unei noi legi sau unei ordonanţe. Legislaţia poate fi îmbunătăţită, dar problema trebuie rezolvată acolo unde apare, în comunitatea locală”, a declarat Johannis.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.