Discuţie pe tema redresării şi atragerii de invesţii la combinatul chimic de la Oltchim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat joi o discuţie pe tema redresării şi atragerii de invesţii la combinatul chimic de la Oltchim cu George Mucibabici, preşedinte al Deloitte, Stefan Vuza, preşedinte SCR Grup şi Costel Ceocea, preşedinte al SIF Moldova.

La discutie au participat si Hein van Dam, partener Deloitte, Virgiliu Bancila, presedinte executiv SCR Grup si Paul Miclaus, consilier personal al ministrului Vosganian.

In acest context, presedintele SIF Moldova a anuntat iminenta formarii unui consortiu al SIF-urilor, care doreşte sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, considerat un proiect de interes national.

In opinia partenerilor de dialog, acest consortiu este interesat de functionarea combinatului dupa privatizare si de aceea intentia lor este aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti, care are ca puncte forte poziţia georgrafică avantajoasă, piete internationale de desfacere care pot absorbi 70% din producţia Oltchim şi Chimcomplex, instalaţii modernizate, in marea lor majoritate, sunt competitive din punct de vedere al costurilor.
De asemenea, un avantaj il reprezinta si faptul ca Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeana si ar aduce un plus de valoare pentru economia românească.
In cadrul discutiilor, au fost solicitate informatii cu privire la stadiul procedurii de insolventa, precum si unele detalii suplimentare legate de situatia economico-financiara a societatii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.