Raport comandat de Londra: Românii şi bulgarii nu vor năvăli în Marea Britanie

Un raport realizat de ministerul de Externe din Marea Britanie contrazice  afirmaţiile premierului David Cameron şi ale altor politicieni despre sosirea unui val de imigranţi români şi bulgari odată cu anularea restricţiilor pe piaţa britanică a muncii. De asemenea, documentul subliniază faptul că cei care intenţionează să imigreze nu plănuiesc să exploateze sistemul bunăstării şi serviciile publice.

Potrivit The Guardian, mulţi dintre imigranţi preferă Spania, Italia şi, într-o măsură mai mică, Germania.

Raportul a provocat imediat un val de critici. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor a criticat lipsa oricărei estimări a numărului imigranţilor aşteptaţi şi a cerut Guvernului să comande un studiu în acest sens.

Autorii studiului afirmă că potenţialii imigranţi urmăresc să obţină locuri de muncă şi un nivel de viaţă mai bune, nu beneficii nemeritate.

Potrivit The Guardian, tonul raportului contrastează puternic cu cel al recentului discurs pe tema imigraţiei susţinut de premierul David Cameron, care a promis blocarea accesului noilor imigranţi la ajutoare sociale, locuinţe şi alte servicii publice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.