RATB: Noi majorări de preț pentru biletele de călătorie

Veşti rele pentru bucureştenii care circulă cu miljloacele de transport în comun, informează B1TV. Regia Autonomă de Transport Bucureşti le-a pregătit în acest an mai multe scumpiri ale biletelor de călătorie.

Reprezentanţii RATB spun că recurg la această majorare pentru că au nevoie de bani.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti propune municipalităţii, pentru anul acesta, majorări succesive ale preţurilor biletelor. Mai mult, reprezentanţii companiei vor să limiteze şi numărul de călătorii pe bilet.

Toate acestea pentru a face rost de bani. Este vorba de fapt despre un proiect de buget al RATB care trebuie aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Conducerea Regiei spune însă că majorarea preţurilor biletelor este doar o recomandare şi că proiecţia pe buget nu se bazează pe această scumpire. Iar mărirea veniturilor se mai poate realiza prin producerea şi vânzarea de tramvaie şi prin sporirea controlului pe mijloacele de transport în comun.

În Bucureşti, ultima majorare a preţului a avut loc în 2008.

Potrivit documentului, RATB cere un buget de aproximativ 1 miliard de lei. Din această sumă, 628 de milioane reprezintă subvenţia pe care Primăria Capitalei trebuia să i-o dea Regiei pentru a acoperi un tarif dintre preţul plătit de populaţie şi cel real, pentru a se putea menţine un cost suportabil al biletelor pentru populaţie.

Restul de 300 de milioane sunt propuşi pentru investiţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.