Războiul comercial dintre Statele Unite și China, pierderi de miliarde de euro pentru piața auto

Deşi nu a început oficial decât de puţin mai bine de patru luni, războiul comercial disputat intre Statele Unite şi China a început să îşi arate consecinţele pe mai multe pieţe. La prima vedere, cea mai afectată piaţa este cea auto. China este cea mai mare piaţa auto din lume, iar primele semne de recesiune au început să apară în ultimele luni. De asemenea, unul dintre cei mai importanţi constructori auto din lume, BMW, a raportat pierderi financiare uriaşe cauzate de acest război al tarifelor dintre SUA şi China. În cazul în care nu se va ajunge la un consens în perioada următoare, mai mult ca sigur vom putea vorbi în 2019 şi despre alte pieţe afectate de noile taxe impuse!

China raportează o cifră de vânzări în scădere în ultimele luni

China reprezintă cea mai mare piaţa auto din lume la ora actuală, înregistrând creşteri peste creşteri la nivel de cifră de vânzări în ultimii patru ani. Însă, lucrurile par să se schimbe drastic după începerea războiului comercial cu Statele Unite. China se confruntă la ora actuală cu o situaţie neaşteptată, aflându-se deja în a treia lună consecutivă în care cifra de vânzări de maşini noi a scăzut.

Şi mai îngrijorător este faptul că cifra de vânzări aferentă lunii septembrie a înregistrat cea mai mare scădere a ultimilor şapte ani. Conform datelor înregistrate de statul chinez, în luna septembrie au fost vândute aproximativ 2.39 milioane de automobile noi, o cifră în scădere cu aproape 12 procente. În aceste condiţii, specialiştii iau în considerare o variantă a unei posibile contracţii a pieţei, prima care ar putea să apară începând din 1990 şi până astăzi.

Sectorul auto este privit cu foarte mare îngrijorare în China, acesta fiind considerat un motor de creştere a întregii economii chineze. Nu numai războiul tarifar purtat cu Casa Albă ar fi de vină pentru această situaţie cu care a ajuns să se confrunte piaţa auto din China, ci şi încetinirea economiei la nivel de ţară raportată în ultima perioadă.

Articol integral pe manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.