Răzbunarea peniței (Pen’s revenge) by Remus CERNAT (18)

EXCLUSIVITATE

Purtătorule de peniță (om de stat, politician, jurnalist, scriitor etc.) Toți cei care ați semnat contracte oneroase, toți cei care ați inventat inginerii financiare hoțești, toți cei care ați scris osanale trădătorilor de neam, toți cei care ați știut Adevărul dar nu l-ați scris, pentru că tăcerea voastră a fost cumpărata cu câțiva arginți, toți aceștia sunteți blestemați! Stând comod în jilțul vostru boieresc, când v-o fi lumea mai dragă, Penița cu care ați semnat Pactul cu ăl rău va trece ca un glonte prin creierul vostru adormit și prin inima voastră caldicică pentru a face loc altor scriitori, jurnaliști, politicieni și oameni de stat cu inima mult mai fierbinte ce dogorește de dragostea de țară și de Adevăr!

 

De-aş avea şi eu o floare
Mândră, dulce, răpitoare, 
Ca şi florile din mai, 
Fiice dulce-a unui plai, 
Plai râzând cu iarbă verde, 
Ce se leagănă, se pierde, 
Undoind încetişor, 
Şoptind şoapte de amor;

De-aş avea o floricică
Gingaşă şi tinerică, 
Ca şi floarea crinului, 
Alb ca neaua sânului, 
Amalgam de-o roz-albie
Şi de una purpurie, 
Cântând vesel şi uşor, 
Şoptind şoapte de amor;

De-aş avea o porumbiţă
Cu chip alb de copiliţă, 
Copiliţă blândişoară
Ca o zi de primăvară, 
Câtu-ţi ţine ziuliţa
I-aş cânta doina, doiniţa, 
I-aş cânta-o-ncetişor, 
Şoptind şoapte de amor.

De-aș avea și eu o țară

Unica proprietară

Condusă de un român

Ortodox, cu suflet bun

Curajos și nu meschin

Să ne scape de ăst chin

De-aș avea și eu o țară

Curată ca o fecioară

Măritată c-un român

Cu credință de străbun

Fără alogeni – ocară

Ce ne fac viața amară

De-aș avea o Românie

Să nu fie colonie

Condusă de dușmănie

Trădare și lăcomie

Ci de un conducător

Cu dragoste de popor

De-aș avea o Românie

Cu o astfel de domnie

Ar veni diaspora

Glia ar revigora

Viteji ne-om încorpora

Și  țara ne-om apăra

Românie, fata mea!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.