Răzvan Mazilu montează celebrul musical „Cabaret“ la Teatrul German de Stat Timişoara

Răzvan Mazilu este autorul celei mai noi producții aflate în pregătire la Teatrul German de Stat Timişoara, musicalul „Cabaret“ de Joe Masteroff. Premiera va avea loc  joi, 27 februarie 2014, ora 19,30.

Următoarele reprezentaţii sunt programate

vineri, 28 februarie 2014, ora 19,30,

duminică, 16 martie 2014, ora 19,30,

luni, 17 martie 2014, ora 19,30,

marți 18 martie 2014, ora 19,30.

Spectacolele se desfăşoară în sala Teatrului German, cu traducere în limba română.

 

 „Cabaret“ este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, devenind cunoscut în întreaga lume datorită filmului regizat de Bob Fosse în 1972, cu Liza Minelli în rolul principal. Conține peste douăzeci de numere muzicale, adevărate hit-uri, printre care: „Willkommen“, „Mein Herr“ sau „Cabaret“, toate purtând semnătura celebrului cuplu de autori John Kander și Fred Ebb. Libretul a fost creat pe baza piesei „I am a Camera“ de John van Druten și a câtorva povestiri de Christopher Isherwood, varianta germană fiind realizată de Robert Gilbert.

Regia și coregrafia spectacolului îi aparțin lui Răzvan Mazilu căruia i se alătură o echipă de creaţie de excepţie: maestrul Peter Oschanitzky, pentru conducerea muzicală și scenograful Dragoş Buhagiar, laureat a numeroase premii UNITER. Rolurile principale în producția Teatrului German de Stat Timișoara sunt interpretate de Georg Peetz și Daniela Török, care fac un adevărat tur de forță din punct de vedere actoricesc, muzical și coregrafic. Lor li se alătură actrița Ida Jarcsek-Gaza în rolul domnișoarei Schneider și Christian Bormann – interpret invitat din Germania pentru înruchiparea domnului Schultz. Distribuția este însă mult mai numeroasă, aducându-i laolaltă și pe Konstantin Keidel, Dana Borteanu / Tatiana Sessler,  Radu Vulpe, Franz Kattesch, Aljoscha Cobeţ, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Cristina Romândaşu, Suzana Vrânceanu, Horia Săvescu şi Richard Hladik, iar celebrele partituri vor fi interpretate live de orchestra care reunește nu mai puțin de paisprezece instrumentiști.

Povestea spectacolului se petrece în Berlinul anilor 1930, în vremea în care nazismul ajungea la putere. Sally Bowles, o tânără cântăreață şi dansatoare în clubul de noapte „Kit Kat“, se îndrăgostește de americanul Cliff Bradshaw, al cărui vis este să devină scriitor de romane. Alături de ei, deşi la o vârstă înaintată, domnişoara Schneider şi domnul Schultz îşi trăiesc delicata poveste de dragoste. Între ludic și decadent, între vise împlinite și spulberate, destinele personajelor din musicalul „Cabaret“ sunt marcate de un context politic şi social a cărui influenţă este abia la început.

Biletele pot fi achiziționate într-unul dintre următoarele moduri:

–          la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

Orar:  Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;

                      Sâmbătă: 10-15

                      precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor

–          online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.roInterfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.