Record de emisii de dioxid de carbon în 2019

 

Puțin preocupată de dezastrele ecologice pe care le provoacă, omenirea se pregătește să sufoce atmosfera cu un record de emisii de dioxid de carbon în anul care tocmai a început, notează „Daily Mail”.

Potrivit studiilor și experților, nivelul emisiilor din acest an va fi cel mai mare înregistrat în ultimele șase decenii, practic, de când există măsurători în domeniu. Mai mult, vremea schimbătoare generată de efectul de seră va reduce substanțial capacitatea vegetației Terrei de a absorbi acest dioxid de carbon, cercul vicios fiind astfel închis.

Combinat cu celelalte „otrăvuri” pe care omenirea le deversează în natură, de la plastic la detergenți și de la chimicalele pentru farduri la munți de textile ultraprelucrate, nivelul record de dioxid de carbon va afecta și mai mult lumea naturală, fenomen care, la rândul său, va afecta specia umană. „Ne așteptăm ca absorbția dioxidului de carbon de către vegetație să fie mult scăzută, așa că impactul emisiilor cauzate de activitățile umane va fi mult mai acut”, punctează expertul britanic Richard Betts.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.