Recursul în dosarul "Transformatorul" a fost amânat

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 9 decembrie, judecarea recursului în dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fenechiu a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu în forma calificată.

„Faptul ca nu a existat o expertiza, instanta de fond a facut niste confuzii uriase, in special confuzii tehnice. Eu nu am avut niciodata pe mana bani publici, asa ca nu aveam cum sa ii cheltui. Eu am fost un om de afaceri care a vandut catre o companie comerciala care nu folosea bani publici. Sunt nevinovat si sper din toata inima sa conving judecatorii ca este asa”, a declarat Relu Fenechiu, la instanta suprema.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat pe 12 iulie, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, că până acum nu a tratat cu seriozitate dosarul în care este implicat, considerându-se nevinovat, dar că va face acest lucru de acum încolo.

„Nu mai fac niciun comentariu, pentru că nu înţeleg nimic. Mă voi lupta în continuare. Ştiindu-mă nevinovat, nu am tratat procesul cu seriozitate, însă din acest moment îl voi trata”, a declarat Fenechiu, scrie B1 TV.

Aceeasi pedeapsa de cinci a fost data si fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.

Totodată, Ioan Turbatu si Ioan Marghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de sapte ani de inchisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la firma Europlus SRL Iasi, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Instanta i-a obligat pe Relu si Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu si Mihai Bogdan Damian la plata in solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentand daune materiale catre SISEE Moldova.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.