Hidroelectrica scoate la vânzare un lot de microhidrocentrale

Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica SA a aprobat, în şedinţa din 22.11.2013, a doua etapă a Strategiei de valorificare a unor centrale hidroelectrice de mică putere (CHEMP).Vor fi scoase la vânzare, prin licitaţie publică deschisă cu strigare, încă 14 microhidrocentrale grupate în 7 pachete de active, preţul total de pornire a licitaţiilor fiind de 46,2 milioane lei (cca. 10,4 milioane euro).
În prima etapă, la licitaţia din luna iunie 2013, Hidroelectrica a vândut, cu 46,8 milioane lei (cca. 10,5 milioane euro), 14 CHEMP-uri cu o putere instalată de 9,4 MW.

Etapa a II-a cuprinde un număr de 7 pachete de active – CHEMP-uri, structurate după cum urmează:
1. Grup de microhidrocentrale din bazinul râului Capra, jud. Neamț: CHEMP Capra 2, CHEMP Capra 3
2. Microhidrocentrală din bazinul râului Neagra, jud. Neamț: CHEMP Neagra;
3. Microhidrocentrală din bazinul râului Bolovăniș, jud. Neamț: CHEMP Bolovăniș;
4. Microhidrocentrală din bazinul râului Cracău, jud. Neamț: CHEMP Cracău 1;
5. Microhidrocentrală din bazinul râului Barnar, jud. Suceava: CHEMP Barnar;
6. Grup de microhidrocentrale din bazinul râului Valea Cracului, jud. Hunedoara:
CHEMP Valea Cracului 1, CHEMP Valea Cracului 2, CHEMP Valea Cracului 3, CHEMP Zeicani;
7. Grup de microhidrocentrale din bazinul râului Târlung, jud. Brașov: CHEMP Târlung 1, CHEMP Târlung 2, CHEMP Târlung 3, CHEMP Târlung 4.

Licitaţia va fi organizată pe 23 şi 24 ianuarie 2014, iar informaţiile despre ofertă şi condiţiile de participare sunt disponibile pe site-ul www.hidroelectrica.ro

„Prin strategia aprobată, Hidroelectrica şi-a propus să vândă în perioada 2013-2014 un număr total de 88 de microhidrocentrale, reprezentând sub 1 % din puterea totală instalată, deoarece acestea înregistrează în fiecare an costuri de operare şi mentenanţă semnificativ mai mari decat veniturile pe care le generează, iar compania nu are resurse pentru investiţiile necesare, ca să asigure rentabilizarea prin obţinerea de certificate verzi. Este un proces de vânzare transparent şi competitiv, care urmăreste valorificarea acestor active la preţul pietei” a declarat Mihail Stănculescu, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.