Redeschiderea Hergheliei Mangalia, prilej de a atrage noi categorii de turiști

Președintele Autorității Naționale pentru Turism(ANT), Răzvan Filipescu, a participat la evenimentul hipic organizat cu ocazia redeschiderii complexului Hergheliei Mangalia către publicul larg. Evenimentul se înscrie în acțiunile de promovare a potențialului turistic al stațiunilor de la malul mării.

”Prelungirea sezonului estival este unul din obiectivele noastre.Turismul de week-end ar trebui corelat cu alte forme de turism : cel de aventură, turismul balnear, turismul cultural și de ce nu, turismul ecvestru.
Felicit autoritățile locale pentru implicarea în acest proiect, și le asigur de toată deschiderea Autorității Naționale pentru Turism în scopul identificării de noi oportunități de promovare a litoralului românesc” a declarat președintele ANT.

Răzvan Filipescu a evidentiat rolul pe care il poate avea mediul de afaceri in dezvoltarea zonei de sud a litoralului.

”Rezultatele înregistrate in ultimii ani în nordul litoralului au încurajat investitorii să se orienteze și spre sudul litoralului.Redeschiderea Hergheliei Mangalia este un bun prilej de a trage noi categorii de turiști, de a crește circulația turistică în această zonă, de a promova sudul litoralului aflat în competiție cu nordul litoralului, dar și cu vecinii noștri de la sud.” a adăugat președintele Răzvan Filipescu.

În cadrul evenimentului au avut loc demonstrații hipice de trap și de galop pe hipodrom, un spectacol ecvestru, iar seara s-a încheiat cu un spectacol tradițional românesc.

Din partea autoritatilor centrale au mai participat ministrul Apararii, Mircea Dușa, vicepreședintele ANT , Mirela Matichescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, iar din partea autoritatilor locale au fost prezenti președintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, primarul Constantei, Radu Mazare si primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.