USL nu a stabilit dacă referendumul pentru Constituţie se va desfăşura în două zile

La nivelul USL nu s-a stabilit până în prezent dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc pe parcursul a două zile, a declarat, luni, liderul liberal Crin Antonescu.

„În conformitate cu Legea referendumului, data trebuie stabilită de către Parlament. Nu suntem în acea fază, suntem abia la începutul acestui parcurs”, a susţinut Antonescu.

El a declarat că în declaraţiile de la sediul USL s-a făcut referire la posibilitatea organizării referendumului pe parcursul a două zile, şi nu despre o decizie.

„S-a vorbit despre faptul că toate prevederile şi toate recomandările atât ale Comisiei de la Veneţia, cât şi ale Curţii Constituţionale din România permit şi varianta cu două zile. Vom vedea”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat, luni, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi organizat într-o singură zi, simultan cu alegerile europarlamentare.

„S-a convenit asupra unei singure zile şi va avea loc odată cu alegerile europarlamentare. Au fost discuţii pro şi contra, ca întotdeauna, şi atunci s-a ajuns la concluzia că cei care sunt interesaţi, cei care doresc pot să vină într-o zi. Asta nu înseamnă că nu s-ar putea schimba lucrurile în Parlament, venind alţii cu alte argumente. Cred eu că de asta a şi rămas puţin neclară sau neexplicată sută la sută decizia. În Parlament se mai pot schimba lucrurile, aţi văzut că de-a lungul timpului au mai fost decizii care au infirmat deciziile Guvernului, ale USL, sunt dezbateri, oamenii vin cu argumente, din teren lucrurile se văd de multe ori altfel”, a declarat Ilie Sârbu la RFI.

Întrebat dacă Parlamentul ar putea schimba decizia, Ilie Sârbu a răspuns: „Nu, eu nu văd de ce. Am experienţa celor două zile, dacă vă amintiţi, în 2003, când alergam noi pe străzi şi prin comune după alegători. Cine e interesat ca ţara lui să meargă bine, să aibă un sistem constituţional pus la punct, să rezolve problemele de care ne-am lovit în perioada asta, face efortul să iasă la vot. Dacă nu există interes, putem noi să facem şi o săptămână, că tot nu vor veni”.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, duminica seara, după şedinţa USL, că la nivelul Uniunii s-a decis ca euroalegerile să aiba loc pe 25 noiembrie 2014, duminică, iar prezidentialele sa se desfasoare pe 2 si 16 noiembrie 2014.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.