Reţete pescăreşti pentru Sfintele Sărbători de Paşti, în emisiunea „Pescar hoinar”

Echipa emisiunii „Pescar hoinar” a pregătit o ediţie specială  pentru Sfintele Sărbători de Paşti. Duminică, 5 mai, de la ora 13.00, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş, realizatorii emisiunii, îi invită pe telespectatori să afle alte câteva reţete pescăreşti, de data aceasta, pentru masa pascală.

Deşi obiceiul este ca, de Paşti, fiecare român să aibă o friptură de miel pe masă, pescarii îmbogăţesc „meniul” sărbătorilor creştineşti cu peşte. Dacă ar fi să alegem o delicatesă culinară de sezon, cea mai potrivită ar fi scrumbia de Dunăre.cid:image001.gif@01CE4281.05420430

La Murighiol–Morena, pe braţul Sfântu Gheorghe, vom afla cum ajunge scrumbia în plasele pescarilor, dar şi câteva dintre secretele bucătăriei de cherhana de inspiraţie locală. Lângă asemenea bucate, la un pahar de vin sec, dobrogean, vom depăna împreună adevăratele poveşti pescăreşti ale celor care îngrijesc şi apără spaţiul unic al Deltei Dunării. 

Duminică, 5 mai, ora 13.00, la TVR 2 şi online pe TVR+

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.