Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

RETROcedările One World Romania

Publicat: marți, 12 iunie 2018
În ediția din 2018 a One World Romania au fost prezentate prezentat mai multe documentare decât oricând în trecut. Acesta e unul dintre motivele pentru care, până la începerea viitorului festival (15-24 martie 2019), organizatorii au decis organizarea unei serii de proiecții prin care să le ofere perdanțilorocazia de a recupera o parte a selecției.
Prima proiecție din serie va fi cea a documentarului „Procesul: Rusia vs. Oleg Sențov” și va avea loc luni, 18 iunie, de la ora 20:00în Sala Bolților de la ARCUB. „Procesul: Rusia vs. Oleg Sențov” spune povestea unui proces-spectacol politic desfășurat în Rusia contemporană care îl are în centru pe regizorul ucrainean Oleg Sențov, fost protestatar în Maidan și opozant vehement al anexării Crimeei de către Federaţia Rusă.
Trailer „Procesul: Rusia vs. Oleg Sențov”

Pentru unii dintre noi e un documentar cu deznodământ cunoscut: știm deja că Sențov execută o sentință de douăzeci de ani de închisoare, sub acuzația de trafic de arme și pregătirea unui atac terorist în Crimeea. Filmul însă ne oferă șansa de a reflecta asupra modului în care funcționează astăzi un sistem represiv, asupra implicațiilor dramatice pentru activiștii politici care aleg să i se împotrivească și asupra responsabilității noastre, a tuturor, de a-i sprijini în acțiunile lor eroice.

Toate încasările obținute din vânzarea biletelor aferente acestei proiecții vor fi donate în contul deschis de Academia Europeană de Film pentru sprijinirea soției și copiilor cineastului Oleg Sențov.

Biletele sunt puse în vânzare pe platforma noilor noștri prieteni de la Eventim și în rețeaua . Programul complet al proiecțiilor este disponibil mai jos.

Preț întreg: 12 RON | Preț redus: 7 RON

Programul complet al lunii iunie

Luni 18 iunie ora 20.00
Procesul: Rusia vs. Oleg Sențov
regie Askold Kurov | Estonia, Polonia, Cehia 2017 | 70 de minute | subtitrări: română și engleză
bilete aici

Vă invităm să contribuiți cu donații proprii pentru Oleg Sentsov la următorul cont:
European Film Academy e.V.
IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70
BIC/SWIFT: BELADEBEXXX
Reason for payment: Donation for Oleg Sentsov
PLEASE NOTE: EFA cannot issue donation receipts in this special case due to German tax rules!

Marți 19 iunie ora 20.00
Judecătoarea de instrucție
regie Yves Hinant, Jean Libon | Franța, Belgia 2018 | 100 de minute | subtitrări: română și engleză
bilete aici

Poate un documentar să fie un delicios și scandalos film polițist? Poate. Judecătoarea de instrucție Anne Gruwez grădinărește împreună cu șobolanul ei alb, conduce prin Bruxelles un Citroën vechi către birou, unde anchetează când un caz oribil de omucidere, când o dominatoare, când un caz neelucidat pe care îl redeschide cu ajutorul unui cuplu de polițiști cinici parcă descinși din serialele de televiziune. Regizorii Jean Libon și Yves Hinant abordează acest subiect delicat fără solemnitate, dar și fără voaiorism excesiv. În spatele umorului personajelor și a valorii de șoc a multor povești se ascunde însă o meditație asupra nevoii de umanitate și inteligență emoțională în justiție.

Marți 26 iunie ora 20.00
Din adâncuri
regie Pietro Pasquetti, Silvia Jop | Italia 2016 | 79 de minute | subtitrări: română și engleză
bilete aici

Messina e un oraș construit pe ruinele dezastrului. Port de intrare pentru ciuma neagră în Europa, aproape ras de pe fața pământului de multiple cutremure, devastat de bombardamentele aliate, micul oraș sicilian a continuat să-și regăsească energia și sevele undeva în adâncime, ca ciudatul fenomen al strâmtorii care o scaldă: curenți îmboldiți de rotația pământului aduc la suprafață ape de adâncime care poartă cu ele organisme ciudate, rareori văzute pe malurile Mediteranei. Tot aici, partidele tradiționale s-au scufundat în dezastru, iar pe ruinele lor politice au apărut nemaivăzute noi energii: un primar budist înconjurat de o mișcare ecologistă, artiști și activiști cu gânduri utopice. O comedie melancolică impresionistă filmată cu grație estetică și multă chibzuință etică.

Parteneri principali: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung, ARCUB
Partener: UNHCR România
Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Scena9, Sub25.ro, Liternet.ro, All About Romanian Cinema, Feeder

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99142

Publicat de la data iun. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 17:39
 

N
Noros
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
7°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.299 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team