Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Piata Infrangerii sau infrangerile din Piata Victoriei

Publicat: marți, 12 iunie 2018

Sindicate, asociaţii, confederaţii, grupuri sau protestatari răzleţi contra guvernanţilor sau simpatizanţi ai lor găsesc în Piaţa Victoriei locul potrivit de manifestare publică.

Sediul Guvernului României şi spaţiul generos al Pieţei Victoriei fac din cei vreo 20.000 de metri pătraţi delta în care se varsă fluviile de păsuri, necazuri, dezamăgiri şi nemulţumiri ale cetăţenilor.

Însă, la acest nou kilometru zero al disperării, indiferent de cine organizează un miting, indiferent de cine apasă pe comanda „autocare” sau „trenuri”, românii ajung greu şi, pe urmă, la fel de greu înapoi de unde au venit.

Deşi, din cinci în cinci minute, guvernanţii rostesc ceea ce ei cred că este formulă magică: Centenarul Marii Uniri (cu varianta Anul Centenarului) la auzul ei, ce să vezi – ghinion! – Asfaltul tot nu se prepară singur şi nici Carpaţii nu se dau la o parte lăsând loc autostrăzilor şi căilor ferate de secol 21.

Chiar şi aşa, cine este mânat de propriile convingeri solide (sau se lăsă împins de ale altora) ajunge, în cele din urmă, istovit, la locul cu pricina. Sâmbăta asta, a fost cazul unei tabere, ca reacţie la mai multele acţiuni similare ale altei tabere.

Până şi în România, chestiuni, până mai ieri, tabu, precum drepturile pentru comunitatea LGBT, înclină acum înspre echilibru, înspre tolerare.

Chiar dacă nu mai aruncă nimeni cu pietre în tine, dacă declari altă orientare sexuală decât cea considerată normală, există ceva de netolerat: altă orientare politică, de fapt, apolitică.

Dacă multe procente dintre români au… tupeul să nu ţină partea cuiva, dacă au… obrăznicia să găsească argumente care îi împiedică să cadă în admiraţia vreuneia dintre taberele care manifestă în Piaţa Victoriei, dacă nu se simt reprezentaţi de niciuna, ci, cel mult de bucăţele de adevăruri din ambele, sunt huliţi pentru că sunt pasivi, pentru că nu au spirit civic sau, mai rău, sunt nişte decervelati de-a dreptul.

Atenţi la ambele părţi, respectivii aud că numai ceilalţi sunt incapabili, numai ceilalţi sunt corupţi, în timp ce pe noi ne dă imacularea afară din sediul de partid. Desigur, cea mai mare problemă a ambelor părţi este că au fost/sunt la putere…

Integral pe manager.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99139

Publicat de la data iun. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, COLȚUL OPINIILOR.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 ianuarie 2020, 20:27
 

SE
Senin
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 9 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ACTUALIZAREATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 258.026 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team