Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO 15-16 februarie 2017, Bruxelles

 

În zilele de 15 și 16 februarie, ministrul Gabriel-Beniamin Leș va participa, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, la Reuniunea Miniştrilor Aliaţi ai apărării.

Activitatea se va axa pe analiza stadiului implementării deciziilor Summit-ului de la Varşovia şi pentru a stabili temele principale ale agendei viitoarei reuniuni de acest gen care va avea loc tot la Bruxelles, în acest an. În cadrul discuțiilor, miniștrii apărării vor reconfirma atenţia sporită pe care aliații o acordă consolidării posturii de descurajare şi apărare pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei.

          Agenda reuniunii mai include aspecte prioritare pentru securitatea euroatlantică, cu accent pe analizarea procesului de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la diversele tipuri de ameninţări, parteneriatul transatlantic, finanţarea apărării şi asumarea echitabilă a responsabilităţilor, creşterea contribuţiei NATO la eforturile internaţionale de  proiectare a stabilităţii, precum şi evaluarea iniţiativelor de cooperare dintre NATO şi Georgia.

          Ministrul apărării naţionale, Gabriel-Beniamin Leș, va avea o serie de întâlniri cu omologi aliaţi în vederea intensificării dialogului în domeniul apărării, atât în planul cooperării bilaterale, cât şi pe temele de actualitate de pe agenda NATO.

          În marja reuniunii, oficialul român va participa, de asemenea, la întrunirea Coaliţiei Globale contra-ISIL/Daesh, organizată la iniţiativa secretarului american al apărării, James Mattis.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.