RMGC: Roșia Montană este în întregime responsabilitatea statului român

Statul român deține responsabilitatea pentru proiectul Roșia Montană, a declarat, luni, directorul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) Dragoș Tănase.

Dragoș Tănase a spus că speră ca mediul politic să ajungă la o rezoluție pozitivă în ceea ce privește decizia finală asupra proiectului minier.

„Este rolul statului prin Guvern și Parlament să ia o decizie să mergem mai departe cu economia. Ambele opinii, ale protestatarilor și ale susținătorilor, sunt legitime. Îmi doresc doar ca opoziția să se documenteze foarte bine, în acest moment este emoțională. La o analiză rece, niciun argument pe care îl susține nu stă în picioare. Aurul acela aduce un beneficiu substanțial în economia românescă”, a spus Dragoș Tănase.

Aproximativ 3.000 de manifestanţi împotriva proiectului minier au blocat traficul în Piața Universității din București, duminică seara, purtând bannere cu mesaje ca „Roşia Montană – Revoluţia generaţiei noastre”, „Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul”, dar şi „Jos labele de pe Justiţie”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.