Roger Waters nu vrea ca Madonna să cânte la Eurovision 2019

Roger Waters (75 de ani), unul dintre fondatorii grupului rock Pink Floyd, a scris o scrisoare deschisă prin care îi cere Madonnei să boicoteze concursul Eurovision 2019, ce va avea loc în luna mai la Tel Aviv.

 

Într-o scrisoare deschisă numită „Dacă tu crezi în drepturile omului, Madonna, nu cânta la Tel Aviv“, publicată în The Guardian , muzicianul a susţinut că prestaţia artistei la Eurovision ridică „întrebări etice şi politice importante la care fiecare dintre noi trebuie să mediteze“. Potrivit haaretz.com, onorariul vedetei americane va costa aproximativ 1 milion de dolari.

Celebrul muzician a declarat că a răspuns apelului făcut de mişcarea „Boycott, Divestment, and Sanctions“ (BDS), care le-a cerut artiştilor să nu concerteze în Israel până când guvernul nu recunoaşte dreptul palestinienilor la autodeterminare.

„Unii dintre colegii noştri muzicieni care au concertat recent în Israel spun că o fac pentru a perpetua pacea. E o prostie. Nu faci decât să contribui la normalizarea ocupaţiei, la «curăţenia etnică», la încarcerarea copiilor, uciderea protestatarilor neînarmaţi, la toate aceste lucruri rele (…). Palestinienii ne-au cerut, nouă, artiştilor, ajutorul. În opinia mea, noi toţi avem o obligaţie morală şi umană să răspundem strigătului lor“, a adăugat Roger Waters.

 

Semifinalele Eurovision song Contest 2019 se vor desfăşura la Tel Aviv pe 14 şi 16 mai, iar finala concursului va avea loc pe 18 mai.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.