România, la 'Săptămâna Verde' de la Berlin

O delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale condusă de secretarul de stat Daniel Botănoiu va fi prezentă la Berlin, între 16 și 18 ianuarie 2014, pentru a participa la deschiderea Expoziţiei Internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură ,,SAPTĂMÂNA  VERDE (Grune Woche).

Evenimentul se desfășoară în perioada 17-26 ianuarie 2014 în R. F. Germania, iar, la ediţia din acest an, România va dispune de un spaţiu de prezentare al potenţialului sectorului agricol românesc printr-o gamă largă de produse, pe o suprafață de 266 metri pătraţi.  Astfel, 22 firme vor expune produse din carne, brânzeturi, miere, Magiun de Prune Topoloveni, suc de mere, vinuri românești, zacuscă s.a.

În marja Expoziţiei Internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură “Săptămâna Verde“, considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa vor avea loc două reuniuni ale miniştrilor agriculturii din 20 de state, respectiv Summit-ul miniştrilor agriculturii şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Miniştri agriculturii prezenţi şi în acest an la Berlin vor susţine un schimb de opinii privind măsurile ce ar trebui întreprinse pentru ca potenţialul agricol să fie pe deplin exploatat având în vedere scăderea progresivă a resurselor naturale, impactul negativ al schimbărilor climatice, dezastrele naturale extreme, pierderea diversităţii biologice şi genetice şi a fertilităţii solului. De asemenea, s-a convenit că toţi factorii implicaţi din mediul public şi privat dar şi din mediul academic trebuie să colaboreze şi să încheie parteneriate pentru că inovarea şi schimbul de cunoştinţe sunt premise importante ale adaptării sectorului agricol la noile provocări.

„Grune Woche”, târg internaţional de alimentaţie şi agricultură este o manifestare unică prin tradiţia sa (prima ediţie a avut loc în anul 1926, iar în anul 2014 va avea loc cea de a 79-a ediţie), prin amploare şi durată, prin Summit-ul miniştrilor agriculturii care este la a şasea ediţie, precum şi alte evenimente ce vor avea loc cu această ocazie.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Grune Woche are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice având, totodată, un impact mediatic de anvergură în Germania dar şi în plan global.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.