Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

România, locul 8 în topul ţărilor atacate prin ransomware mobil

Publicat: vineri, 08 martie 2019

 

 

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creştere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectaţi. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive, numărul de fişiere malware a scăzut, determinând cercetătorii să concluzioneze că au crescut impactul şi precizia malware-ului mobil. De asemenea, conform raportului Kaspersky Lab privind evoluţia malware-ului mobil în anul 2018, România se afla pe locul al optulea în topul ţărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu ransomware pentru dispozitive mobile.

 

Pe măsură ce lumea devine mai mobilă, rolul smartphone-urilor în afaceri şi viaţă de zi cu zi creşte rapid. În replică, infractorii cibernetici acorda mai multă atenţie modului în care distribuie programele malware şi vectorilor de atac utilizaţi. Canalele prin care malware-ul este livrat utilizatorilor pentru a le infecta dispozitivele reprezintă o parte importantă a succesului unei campanii malware, profitând de acei utilizatori care nu au instalată nicio soluţie de securitate pe telefoane.

 

Succesul strategiilor de distribuţie este confirmat nu doar de creşterea numărului de atacuri, ci şi de numărul de utilizatori unici care s-au confruntat cu programe malware. În 2018, această cifră a crescut cu 774.000 faţă de anul precedent, ajungând la 9.895.774 utilizatori afectaţi. Dintre ameninţările întâlnite, cea mai semnificativă creştere a fost cea a troienilor-droppers, a căror cota aproape s-a dublat, de la 8,63%, la 17,21%. Acest malware este proiectat pentru a ocoli protecţia sistemului şi a livra diferite alte tipuri de malware, de la troieni bancari, până la ransomware.

 

Topul ţărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu programe ransomware pentru dispozitive mobile este condus de SUA (1,42%). România este prezentă în acest top, pe locul al optulea, cu un procent de 0,27.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=109056

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 decembrie 2019, 23:04
 

V
Senin
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 16:36
Prognoza 6 decembrie 2019
Zi
 

SV
Predominant însorit
4°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Nori intermitenti
-3°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 246.713 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team