România se află pe locul 17 în UE la zboruri întârziate şi anulate, după primele 9 luni ale anului

Ţara noastră ocupă locul 17 la capitolul întârzieri şi anulări de zboruri de pe aeroporturi, într-un clasament care cuprinde statele Uniunii Europene.

 

Din totalul de 54.200 de zboruri programate în perioada ianuarie-septembrie 2018, în România, 11.430 de curse au înregistrat întârzieri mai mari de 15 minute, în timp ce 300 au fost anulate. Astfel, din totalul zborurilor, o pondere de 21,64% au adus neplăceri pasagerilor.

 

În primul semestru al acestui an, numărul întârzierilor şi anulărilor s-a triplat comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Germania se află pe locul întâi în UE la capitolul întârzieri şi anulări ale zborurilor, aproape 29% dintre cele 630.000 de curse ale companiilor aeriene din această ţară s-au confruntat diverse situaţii pe aeroporturile din această ţară. Clasamentul este completat de Marea Britanie, unde au fost anulate sau au întârziat 25,3% dintre cele 692.800 de zboruri şi Spania, unde au provocat neplăceri 22,5% dintre cele 592.400 de zboruri.

 

Polonia s-a clasat pe locul 11, 25,4% dintre cele 112.500 de zboruri având probleme, iar Ungaria s-a clasat pe locul 19, raportând situaţii neplăcute la 26,3% dintre cele 32.800 de zboruri.

 

În plus, Bulgaria s-a clasat pe locul 22, 19,7% dintre cele 24.100 de zboruri fiind anulate sau întârziate, iar Slovacia s-a clasat cel mai bine, la coada clasamentului, 19,4% dintre cele 5.200 de zboruri întâmpinând probleme.

 

„Anul 2018 a înregistrat un record negativ, fiind anul cu cele mai multe perturbări ale zborurilor la nivel de Europa. Milioane de pasageri s-au confruntat cu întârzieri şi anulări ale curselor companiilor aeriene, în special în două dintre ţările cu cel mai mare trafic aerian, hub-uri pentru întreaga Uniune Europena, Germania şi Marea Britanie. Grevele, lipsa piloţilor şi condiţiile meteo au contribuit la haosul creat pe aeroporturile de pe continent, creând neplăceri pasagerilor”, spune Paloma Salmeron, expert AirHelp în drepturile pasagerilor.

 

 

Paloma Salmeron este de părere că situaţia se va înrăutăţi în Uniunea Europeană anul viitor, mai ales din cauza Brexit-ului.

 

„Indiferent de cum vor evolua negocierile dintre UE şi Marea Britanie în privinţa Brexit-ului, noi solicităm companiilor aeriene să coopereze şi să-şi ajute pasageri, atunci când aceştia se confruntă cu zboruri perturbate. Pasagerilor le recomandăm să verifice cât mai curând dacă sunt eligibili pentru compensaţii din partea operatorilor aerieni”, a spus Paloma Salmeron.

 

La nivel global, în primele nouă luni ale anului, opt milioane de pasageri sunt eligibili pentru a primi compensaţii din cauza întârzierilor şi anulărilor zborurilor. În fiecare an, acest număr continuă să crească proporţional cu perturbările curselor aeriene la nivel mondial.

 

Numărul restrâns de piloţi şi capacitatea totală a aeroporturilor, coroborat cu creşterea numărului de pasageri, duc la apariţia de noi riscuri în industria aviatică.

 

Sursa: manager.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.