Românii și grecii, cei mai afectați europeni de scăderea veniturilor

Bunăstarea financiară a consumatorilor din Grecia şi România este cea mai afectată de pe urma consecinţelor negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), cei mai puţin afectaţi fiind cei din Scandinavia, se arată într-un studiu realizat de recuperatorul suedez de datorii Intrum AB, transmite Bloomberg.

Studiul Intrum, realizat în luna mai în 24 de ţări, în rândul a 4.800 de participanţi, a analizat securitatea financiară a consumatorilor europeni şi aproape jumătate dintre repondenţi au spus că în prezent bunăstarea lor financiară a scăzut faţă de acum şase luni.

Studiul arată clar că îngrijorările oamenilor legate de propria lor capacitate financiară au crescut în timpul pandemiei”, a afirmat directorul general al Intrum, Mikael Ericson.

O treime dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca bunăstarea lor financiară să scadă şi mai mult în următoarele şase luni şi doar 23% din repondenţi cred că situaţia se va îmbunătăţi.

În timp ce cumpărăturile online au reprezentat un sprijin după impunerea restricţiilor în regiune, „o mare parte dintre ele sunt făcute pe credit, ceea ce desigur alimentează o creştere a creditării, sporind temerile la nivel consolidate”, a explicat Ericson.

Acesta adaugă faptul că o treime dintre respondenţi spun că „şi-au sporit economiile şi/sau au devenit mai atenţi cu cheltuielile”.

Conform studiului, 54% din repondenţi au observat o scădere a venitului gospodăriei, ca rezultat al epidemiei, aproape 40% spun că economisesc pentru viitor sume semnificativ mai mici decât înainte de Covid-19, iar unul din cinci consumatori a fost nevoit să facă mai multe datorii pentru a-şi acoperi cheltuielile zilnice, ca rezultat direct al pandemiei.

Cu o prezenţă în 24 de ţări din Europa şi peste 160 de parteneri la nivel mondial, Intrum este liderul industriei de credit management şi colectare de creanţe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.