Roşca Stănescu: Coabitarea Ponta – Băsescu este foarte toxică

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu spune că ar fi dramatic ca USL să se rupă din cauza afirmaţiilor jignitoare făcute la adresa premierului Victor Ponta, adăgând că această coabitare între premier şi preşedinte este în continuare foarte „toxică”.

„USL este o construcţie mult prea importantă ca să se rupă din acest pretext. Am făcut unele afirmaţii care îl jignesc personal pe Ponta, a fost un raţionament logic pe care îl regret. M-am întrebat cum poate Victor Ponta, care în campania electorală a fost total anti-Băsescu, să coabiteze cu el acum? Dar a fost o distanţă pe care am sărit-o uşor şi pentru care îmi cer scuze”, a spus Sorin Roşca Stănescu, miercuri seara, la B1 TV.

Senatorul PNL mai precizează că în momentul în care au apărut tensiuni între liderii USL din cauza lui l-a speriat faptul că Uniunea s-ar putea destrăma, lucru care ar fi fost o „uriaşă” dezamăgire pentru el.

„Mai e ceva ce m-a speriat, eu am intrat în PNL pentru USL. Ar fi dramatic să se rupă USL din cauza mea, pentru mine e o mare dezamăgire pentru că aş avea ceva pe conştiinţă. Dar susţin că această coabitare între Traian Băsescu şi Victor Ponta este toxică, atât pentru USL, pentru PSD, cât şi pentru Victor Ponta”, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

Liberalul a comentat că dacă USL ar fi fost consecventă cu angajamentele din campania electorală, nu avea decât de câştigat.

„USL a fost un tip de uniune în campania electorală, iar în momentul guvernării este un alt tip de organizaţie. Dacă diferenţele doctrinare între cele două partide nu se vedeau, acum, la guvernare, fiecare vrea să-şi apere teritoriul doctrinar. Dacă am fi fost consecvenţi cu angajamentele din campanie, aveam de câştigat”, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

Senatorul mai adaugă că „nu există niciun interes ca discuţia dintre liderii USL să devină publică”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.